This Edwardian rental property was transformed into the client’s family home after being thoughtfully redesigned.

With numerous renovations under its belt, including a 1980’s extension, the house was stripped back to its original form and then extended from there.

Period details were replicated at the front of the house, whilst the back area was opened up to create a sun drenched living and dining area with motorised open-able skylights. Internal acrylic roofing was also used to bring light to areas that would otherwise been dark due to their position.

Exposed textured brickwork, justaposed with high gloss 2 Pack finish and smooth clean lines define a well thought out kitchen area, boasting clever details such as LED lighting strips and GPO shadow lines that this architecti is renowned for.

This house has a low carbon footprint with solar power, motorised blinds to reduce the heat and statement industrial wooden ceiling fans to keep the family cool in summer.

The extensive decking is framed with a colonnade that reveals a beautiful Alfresco dining area surrounded by a vegetable garden that the family has created.